Elenan tarina – 20 vuotta siivouksen sydämessä

Meillä on ilo päästä jakamaan teille inspiroiva tarina pitkäaikaisesta työntekijästämme Elenasta, joka on ollut Gronlundilainen jo 20 vuotta. Joka vuosi jaamme joulujuhlassamme Suomen Yrittäjien ansioristejä palkitaksemme pitkäaikaisia työntekijöitämme. Viimeisimmässä joulujuhlassamme saimme jakaa yrityksemme ensimmäisen kultaisen ansioristin Elenalle hänen 20-vuotisen uransa kunniaksi. Elena on päässyt uransa aikana seuraamaan myös Gronlundin kasvua ja muutosta.

Elena saapui Viipurista Suomeen vuonna 1998 ja seuraavana vuonna syntyivät hänen kaksospoikansa. Gronlundin ja Elenan yhteinen matka alkoi vuonna 2003, kun Elena kävi suomen kielen kurssilla, piti huolta pienistä pojistaan ja etsi samalla töitä. Hän törmäsi Gronlundin työnhakuilmoitukseen ja halusi ottaa selvää, millainen työpaikka Gronlund on.  Elena sai työpaikan yrityksestä ja hän aloitti ensimmäisenä tekemään porrassiivouksia. Yrityksemme nykyinen toimitusjohtaja Tiina oli alkuvaiheessa hänen työnjohtajansa. Elenalla on edelleen lämpimiä muistoja eräästä päivästä, jolloin Tiina oli kuljettanut häntä autollaan kohteesta toiseen.

Työuransa aikana Elena on päässyt todistamaan, kuinka yritys on kasvanut ja siivouskohteet lisääntyneet. Elena kertoo, että alkuaikoina yritys oli hänen mielestään yhtä laadukas kuin nykyäänkin vaikkakin pienempi. Uransa aikana hän on päässyt tutustumaan moniin hienoihin ihmisiin, niin asiakaskohteissa kuin yrityksessämme. Hänelle on vuosien varrelta painunut mieleen erityisesti työskentely asiakaskohteessamme Sidosteella, jossa hän aloitti työskentelyn kolme vuotta sitten. Hän on nauttinut siellä työskentelystä suuresti. Elena kertoo, että henkilökunta on ollut aina kunnioittavaa, kohteliasta ja he ovat ottaneet hänet omakseen. Hänet on myös aina kutsuttu mukaan Sidosteen henkilökunnan juhliin ja tapahtumiin, josta hän on ollut hyvin kiitollinen.

Vuosien aikana Elenan ammattitaito on kehittynyt ja hänelle on kertynyt kokemusta monenlaisista työkohteista klinikoista tuotantotiloihin ja toimistoihin. Työvälineet ovat kehittyneet ja tehneet työn tekemisestä helpompaa. Yhdistelmäkoneet ovat uusinta mallia, ne vähentävät käsin tehtävää työtä ja keventävät työtaakkaa. Asiakaskohteet ovat nykyään suurempia, joten osassa kohteista on yrityksemme pyykkikoneet, joilla voidaan hoitaa kohteen siivousliinojen pyykkihuolto. Yrityksellä on myös nykyään käytössä tuotantoautoja, jotka helpottavat työntekijöiden liikkumista kohteiden välillä.

Elena kertoo, että hänen silmänsä siisteydelle on kehittynyt vuosien varrella. Kun on päässyt tietynlaiseen siisteyden tasoon, hän ei tyydy huonompaan tai keskitasoon vaan haluaa aina tehdä parhaansa. Elenan mielestä yksi hienoimmista tunteista on, kun kiillotettu keittiön allas heijastaa valoa laattaseinään ja takaisin. Elenan neuvo siivousalan uusille tulokkaille onkin, että töihin kannattaa panostaa eikä tyytyä vähempään, sillä kun työtä tekee tunteella se alkaa resonoida myös asiakassuhteisiin sekä heidän sitoutumiseen yritykseemme. Hänen mielestään Gronlund antaa hyvät mahdollisuudet jatkuvaan oppimiseen, joten korvat ja mieli kannattaa pitää avoinna oppimiselle. Elena toteaa myös, että hän on aina saanut apua, kun on pyytänyt eikä hän ole koskaan jäänyt yksin. Hän myös kertoo saaneensa hyviä neuvoja ammattitaitonsa kehittämiseen.

Elena kertoo arvostavansa todella paljon hänen saamiaan 10-vuotis ja 20-vuotis arvomitaleita. Hän kantaa erityisellä ylpeydellä kultaista mitallia, joka on yrityksemme ensimmäinen. Hänen toiveena on, että hänen voimat riittäisivät vielä seuraavat 5 vuotta, kunnes hän pääsee eläkkeelle. Hänen tavoitteenaan on, että asiakkaat ovat tyytyväisiä hänen työnjälkeensä myös tulevina vuosina ja hän odottaa innolla näkevänsä, kuinka yrityksemme kasvaa tulevaisuudessa ja millaista kehitystä alalla tapahtuu.