Huipputeknologia vaatii rinnalleen osaavaa siivouspalvelua

Modulight Oyj on biolääketieteen alan yritys, joka suunnittelee ja valmistaa laservaloa hyödyntäviä laitteita syöpähoitoihin, silmäsairauksiin ja genetiikkaan. Yritys valmistaa lisäksi tuotteita muihin korkean lisäarvon sovelluksiin, kuten kvanttilaskentaan ja digitaalisiin painokoneisiin. Modulightin tuotteita ovat lääkinnälliset hoitolaitteet, sovellusjärjestelmät, ohjelmistot, pilvipalvelut sekä erikoisvalmisteiset puolijohteet.

“We do lasers and optics for better life”

Modulightin tuotteet ovat maailmanlaajuisesti käytössä, ja yhtiön asiakaskuntaan kuuluu muun muassa useita Fortune 500 -listan yrityksiä, kansainvälisiä lääkeyhtiöitä sekä tunnettuja syöpäkeskuksia ja yliopistoja. Modulight on perustettu vuonna 2000 ja yhtiön pääkonttori on Tampereella. 

Modulightin henkilöstöjohtaja Kati Reiman kertoo yhtiön merkittävästä työstä: ”We kill cancer” -laitteillamme tehdään syöpähoitoja johtavissa kansainvälisissä syöpäsairaaloissa ja olemme asiakkaille laser-osaamisen yhteistyökumppani vaativissa tuotekehitysprojekteissa.”

Siivous takaa laadun ja viihtyvyyden

Gronlund Palvelut Oy on tamperelainen perheyritys, joka on tarjonnut yrityssiivouksia ja vaativia siivouksen erikoistöitä jo yli 35 vuotta ja työllistää toista sataa siivoojaa. Yhtiö toimii Tampereen Hatanpäällä ja palvelee asiakkaitaan sieltä käsin koko Pirkanmaan alueella.

Gronlundilla keskiössä on ollut aina paras palvelu. Tämä edellyttää panostamista osaavaan henkilöstöön, jotta parhaat tekijät viihtyvät talossa. Toimitusjohtaja Tiina Holopainen kuvaa: ”Jotta tällä alalla selviää, on yrityksellä oltava positiivinen työnantajamielikuva. Se syntyy muun muassa jatkuvasta toiminnan kehittämisestä ja ajassa mukana pysymisestä.”

Kati kertoo yhteistyön syntymisestä: ”Etsimme seitsemän vuotta sitten siivouspalveluun uutta yhteistyökumppania sillä ajatuksella, että haluamme joustavan ja ketterän palveluntarjoajan, jolla on myös puhdastilasiivouksen osaaminen hallussa.” Kati kuvaa siivouksen oleellista merkitystä heidän alallaan: ”Siivous ja tilojen puhtaus on ensiarvoisen tärkeää lääkinnällisten laitteiden valmistuksessa. Puhdastilassa etenkin tuotteiden laatuvaatimusten edellytys on pölytön ja puhdas tuotantotila, joka on juuri oikeilla tarvikkeilla siistitty.”

Henkilöstöjohtajankin näkökulmasta siivouksella on tärkeä rooli: ”Siistit ja puhtaat toimitilat lisäävät myös henkilökunnan viihtyvyyttä ja työtyytyväisyyttä. Meidän kaksi siivoojaamme toimivat talon hengettärinä varmistaen, että tiloissa on kaikkien mukava olla ja tuotannon laatu pysyy vaaditulla tasolla.”

Talon hengettäret kaiken takana

Modulightin tiloista huolehtivat Gronlundin siistijät Jaana ja Pipa, jotka ovat erittäin pidetty kaksikko työmaalla. He kehuvat yhteen ääneen työtään Modulightilla: ”Tämä on kodikas työpaikka, jossa on ystävällisiä ihmisiä vastassa. Aamuisin on mukava tulla töihin.”

Kati on erittäin tyytyväinen talon kahteen siivoojaan: ”Yhteistyö on sujunut hyvin. Kun arki rullaa loistavien, sitoutuneiden ja oma-aloitteisten siivoojien toimesta, ei esimiesyhteistyötä juurikaan tarvita.”

Modulightin tiloja on viidessä kerroksessa ja siivottavat tilat ovat monipuolisia. Perinteisen toimistotilan lisäksi kohde vaatii osaamista niin laboratorio- kuin puhdastilojen siivoukseen. Laitteet ovat herkkiä, joten pölyttömyys on ehdottoman tärkeää. Jaana kertoo, että monipuolisuus on juuri työssä mukavinta: tiloja on monenlaisia ja se pitää siivoojankin mielen virkeänä. He ovat sopineet Pipan kanssa työn kierrosta keskenään, joten vaihtelua tulee sitäkin kautta. Pipa summaa: ”Tämä on todella viihtyisä työympäristö!”

Jatkuvuus ja aktiivinen vuoropuhelu takaavat laadun

Gronlund Palveluiden työnjohtaja Minna Talja kertoo yhteistyöstä omasta näkövinkkelistään: ”Modulight on mielenkiintoinen ja hieman erilainen asiakas, koska tilat ja työtehtävät ovat monipuolisia. Töitä on puhdastilasiivouksesta tiskaukseen ja saunan pesusta toimistosiivoukseen.” Mukavaa on Minnan mielestä myös jatkuvuus: ”Kati on ollut alusta asti yhdyshenkilömme ja hän toimii aktiivisesti myös meidän suuntaamme. Pysyvyys tuo toimintaan varmuutta ja helppoutta.”

Mikä on sitten asiakkaan näkökulmasta ollut toimivinta tässä yhteistyösuhteessa? Siihen tuntuu Katin olevan helppo vastata: ”Pitkäaikaiset tunnolliset siivoojat arjessa, sekä yritystasolla luottamus siihen, että sovituista asioista pidetään kiinni. Sairastapauksissakin aina on tuuraaja löytynyt ja siivoustyön laatu on myös aina ollut hyvällä tasolla. Voimme lämpimästi suositella Gronlund Palveluita luotettavana siivouspalvelujen yhteistyökumppanina muillekin yrityksille!”

Tutustu lisää yhtiöihin Gronlund Palvelut ja Modulight heidän verkkosivuillaan ja seuraa somessa!