Iiriksen tarina – kesäsiivoojasta myyntikoordinaattoriksi

Iiris Koskela oli juuri tullut opintoihinsa liittyvästä työharjoittelustaan takaisin Suomeen vuonna 2012, kun hänelle tarjoutui mahdollisuus työllistymiseen Tampereelle Gronlund Palveluihin. Vuonna 2022 Iiris sai ansioituneesta työstään 10-vuotis -mitalin ja on nyt viihtynyt Gronlund Palveluilla jo yhteensä 11-vuoden ajan.

Miten kaikki alkoi?

Iisalmesta kotoisin oleva Iiris aloitti työskentelynsä Gronlund Palvelut Oy:ssä kesätyöntekijänä vuonna 2012. Kaverinsa vinkkaamana Iiris haki Gronlund Palveluille töihin, pääsi haastatteluun ja sai paikan. Elokuussa Iirikseltä jo kysyttiinkin, haluaisiko hän jäädä Gronlund Palveluille myös jatkossa. Iiris aloitti osa-aikaisena ohjaajana silloisten restonomiopintojensa ohella ja valmistui Tampereen ammattikorkeakoulun matkailun koulutusohjelmasta restonomiksi vuonna 2014.

”Aluksi tein ohjaajana hommia, oli hyvä yhteishenki ja tykkäsin kovasti – nuorelle tosi kivaa, että vastuuta oli sopivasti.”

Urakehitys Gronlund Palveluilla jatkui

Kesälomien tuurausten aikaan Iiris oli saanut harjoitella myös työnjohtajan tehtäviä ja ohjaajan työhön kuului muun muassa työvuorojen suunnittelua. Äitiyslomansa jälkeen 2018 Iiris saikin mahdollisuuden siirtyä kokopäiväiseksi työnjohtajaksi. Työnjohtajan tehtävä alkoi pienten asiakkuuksien parissa, mikä oli hyvä alku kasvaa uuteen, vaativampaan tehtävään.

Puolen vuoden jälkeen Iiriksen esihenkilötehtävät laajenivat suurempiin asiakkuuksiin. Hän opetteli uuteen vastuulliseen rooliinsa ja myös koko työyhteisö opetteli Iiriksen uuteen rooliin esihenkilönä. Nuorena naisena Iiriksellä oli suuret saappaat täytettävinään edeltäjänsä jäljiltä ja uuteen rooliin opettelu sekä omien kykyjen vakuuttaminen entisille kollegoille vaati aluksi paljon työtä. Pian Iiris kuitenkin otti uuden tehtävän ja roolin haltuunsa.

”Ensimmäisen puolen vuoden jälkeen isoimmat karikot olivat ohi ja oma uusi rooli alkoi selkeytyä.”

Mitä Iiris tekee tällä hetkellä?

Iiris oli opintovapaalla, jonka aikana hän suoritti ylemmän ammattikorkeakoulun restonomiopintoja ”wellness” -opintokokonaisuudessa ja on tällä opinnäytetyötä vaille valmis työhyvinvoinnin asiantuntija. Syksyllä 2022 Iirikselle tarjottiin Gronlund Palveluiden myyntikoordinaattorin tehtävää, jonka hän otti innolla vastaan. Ilokseen hän huomasi, että hän voi hyödyntää uusia opintojaan myös uudessa tehtävässään. Iiriksen mielestä Gronlund Palveluilla on lähes rajattomat mahdollisuudet oman osaamisen kehittämiseen ja itsensä toteuttamiseen. Iiris on viihtynyt uudessa tehtävässään Gronlund Palveluiden myyntikoordinaattorina erittäin hyvin.

Iiriksen tehtäviin myyntikoordinaattorina kuuluu uusiasiakashankintaa, markkinointiviestintää sekä muita kehittämistehtäviä ja rekrytointia. Iiriksellä on aikaisempien tehtäviensä kautta vankkaa asiantuntemusta Gronlund Palveluista ja Iiriksen osaaminen on suureksi hyödyksi myyntikoordinaattorin tehtävissä. Uusi työnkuva ja säännöllinen päivätyö tukee erinomaisesti Iiriksen tämänhetkistä arkea pienten lasten äitinä.

”Työ on tuntunut hyvälle ja on tuonut tasapainoa”

Mikä Gronlund Palveluissa ja työssä on parasta?

Iiriksen mielestä parasta on se, että on voinut kehittää omaa työnkuvaansa ja sen vuoksi hän on viihtynyt Gronlund Palveluilla pitkään. Työnantaja on joustanut elämäntilanteiden mukaan ja mahdollistanut myös muuta elämää ja itsensä kehittämistä. Iiris pitää hyvänä sitä, että etätyöpäivät ovat olleet mahdollisia ja että työn ja vapaa-ajan erottaminen on ollut helpompaa – työ jää töihin eikä seuraa kotiin.

Iiriksen terveiset työnhakijoille

Iiris kannustaa hakemaan Gronlund Palveluille sekä puhtaanapitoalalle töihin. Gronlund Palveluilla huomioidaan ihmiset sekä elämäntilanteet, ihanat esihenkilöt ovat tavoitettavissa ja työ on tosi kivaa. Työssä näkee omien kättensä jäljen ja työ on sovitettavissa omiin toiveisiin.