Säännöllinen siivous pidentää kiinteistöjen ja toimitilojen elinkaarta

 

Siivousalan kuva julkisuudessa on muuttunut positiivisemmaksi. Esimerkiksi viime vuonna Pirkanmaan Vuoden Työnantajaksi valittiin kotisiivouksia tarjoava yritys, mikä toi siivousalalle paljon positiivista palstatilaa mediassa. Myös yrityssiivouksen merkitystä osataan nykyään tarkastella laajemmin, kiinteistöjen ja toimitilojen elinkaaren näkökulmasta. Ymmärretään, että jos pinnoista pidetään hyvää huolta, säästetään pitkällä tähtäimellä pintojen korjaus- ja uusimiskustannuksissa.

Olemme hoitaneet jo useiden vuosien ajan Alma Median toimisto- ja tuotantotilojen siivouksen Tampereen alueella. Siivoojamme varmistavat, että jokainen nurkka ja pinta on tip top Alma Median 6000 neliön toimistotiloissa. Alma Medialla ymmärretään siivouksen merkitys myös kiinteistöjen elinkaaren näkökulmasta.

”Toimisto- ja tuotantotilamme ovat pitkillä vuokrasopimuksilla, joten meillä on tahtoa pitää tilat koko ajan hyvin hoidettuina, jotta välttyisimme sopimusten aikana ylimääräisiltä perussiivouksilta ja pintojen kunnostustoimilta. Jos esimerkiksi keittiötasoja ei hoidettaisi hyvin, joutuisimme hiomaan ja lakkaamaan ne uudestaan ja hankkimaan erikoispesuja, joilla pinttyneimmät tahrat saataisiin pois. Välitön reagointi estää pinttyneen lian kertymisen tiloihin ja säästää täten myös tilojemme ylläpitokuluissa”, kertoo Alma Median tilahallintapäällikkö Jarno Lintunen.

Jarnon työnkuva tilahallintopäällikkönä on laaja ja kattaa kaiken kiinteistöihin liittyvän juridisesta ja hallinnollisesta puolesta tilojen ylläpitoon ja käytettävyyteen. Ja kun puhutaan tiloista, puhutaan aina myös ihmisistä, heidän viihtyvyydestään ja terveydestään.

”Henkilöstön viihtyvyys on meidän ykkösjuttumme. Siisteillä ja viihtyisillä tiloilla tuemme henkilöstön tyytyväisyyttä, työviihtyvyyttä ja täten myös työtehoa. Siivous pitää olla niin hyvin hoidettu, ettei siitä tule työntekijöiltämme palautetta muuta kuin positiivisessa mielessä. Tänä päivänä moni herkistyy ja allergisoituu helposti pölylle, ja kun meillä on 350 henkeä toimistolla töissä, niin likaa ja pölyä kulkeutuu helposti sisätiloihin. Hyvä siivous vähentää täten myös henkilöstön oireilua ja vähentää näistä johtuvia sairauspoissaoloja”, jatkaa Jarno.

Siivouksen merkitys yritysten arjessa voi toden totta olla yllättävän suuri, kun vaakakupissa ovat sekä henkilöstön terveys ja työhyvinvointi että kiinteistöjen turvallisuus ja kestävyys. Siivoojiltamme ei jää jälkiä pyyhkimättä, mutta oman jälkensä he kyllä jättävät yritysasiakkaisiimme.

”Olemme monta kertaa kiitelleet meidän siivoajiamme. He ovat aivan huipputyyppejä ja hoitavat hommansa viimeisen päälle. On tosi hienoa, että Gronlundilla siivoojien vaihtuvuus on vähäistä. Tutut siivoojaamme tietävät tasan tarkkaan, mitä pitää tehdä ja milloin, ja laatu on tasokasta. Tässä roolissa, kun hoidan koko Suomen osalta Alma Median kiinteistöihin liittyviä asioita, arvostan suuresti sitä, että jos jotain sovitaan, niin se kanssa pitää”, Jarno päättää.

 

 

 

 

 

 

 

Toimitusjohtaja
Myynti ja markkinointi
Tiina Holopainen
Puh. 041 549 9471

Takaisin blogiin