Miten minusta tuli gronlundilainen: Isabella Koivisto on kasvanut vastuuseen työn parissa

Gronlundin katon alle mahtuu hyvin monenlaisia uratarinoita. Nyt alkava juttusarjamme Miten minusta tuli gronlundilainen kertoo hienoista työntekijöistämme ja heidän ajatuksistaan työhön liittyen. Ensimmäisessä tarinassamme esittelen Isabella Koiviston, joka on nuoresta iästään huolimatta auttanut meitä jo yli kymmenen vuoden ajan.

Isabella tuli taloon ensimmäisen kerran TET:n eli työelämään tutustumisen merkeissä. Ujon yläkoululaisen työt alkoivat siivoamisesta, ja vuosien mittaan tehtävät ovat monipuolistuneet. Nykyään Isabella opiskelee liiketaloutta ja auttaa meitä sosiaalisen median parissa. Jututin häntä urakehitykseen liittyen.

”Muistan, kuinka pääsin tettiläisenä varastolle pesemään pyykkiä ja järjestelemään paikkoja. Oli tosi hienoa, kun sain jakson päätteeksi sandaalini täyteen Crocs-koruja! Ne olivat silloin in. Sain työnteosta positiivisen ensimmäisen kokemuksen”, Isabella muistelee hymyillen.

Isabellan työt Gronlundin varastolla ja toimistolla jatkuivat kesätyöpätkinä Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman kautta. Työjaksot pitenivät, ja 18-vuotiaana Isabella oli meillä ensimmäisen kokonaisen kesän. Lukion ohessa hän teki töitä viikonloppuisin, ja koko lukion jälkeinen välivuosi kului myös siivoushommissa. Kokemus Gronlundilla auttoi Isabellaa saamaan töitä kaupan alalta, kun hän lähti opiskelemaan ammattikorkeakouluun Vaasaan. Pikkuhiljaa Isabella alkoi kaivata työssään uusia haasteita. Hän kysyi eräältä työnjohtajaltamme, olisiko toimistolla hommia, ja avustavat työt palkanlaskun puolella alkoivat. Niitä pystyi tekemään kätevästi etänä.

Nykyään Isabella tekee meillä markkinointiassistentin tehtäviä ja hoitaa sosiaalisen median kanaviamme. Nämä työt avautuivat osin sattumien kautta. Isabella palasi Vaasasta Tampereelle, kun opinnot AMK:ssa muuttuivat etäopinnoiksi ja Isabellan toinen osa-aikatyö Vaasassa päättyi koronan vuoksi. Kun toisen työnantajan lupaama kesätyö some-markkinoinnin parissa peruuntui, Isabella kertoi minulle tilanteesta. Ehdotin, että hän alkaisi tehdä Gronlundilla töitä sosiaalisen median parissa.

”Se oli aivan loistava juttu, koska some on minulle suorastaan intohimo! Olen päässyt toteuttamaan itseäni haluamallani tavalla. Kun olen kaivannut uusia tuulia työelämään, olen aina saanut opetella uusia tehtäviä, vaikken vielä osaisi niitä. Apua olen aina saanut tarvittaessa”, Isabella toteaa.

Minulle tulee hyvä mieli, kun huomaan, miten Isabella on kasvanut vastuuseen ensin siivouksessa ja nyt markkinointiassistenttina. Isabella on ahkera ja luotettava työntekijä. Olemme ottaneet hänet mukaan erilaisiin kokouksiin, jotta hän voi hyödyntää tietoja markkinoinnissa. Tiedän, että pitkä työsuhde on hyödyttänyt meitä molempia, mutta olihan se yllätys, kun kuulimme, että hän oli ilmoittanut Gronlundin mukaan Pirkanmaan Vuoden Työnantaja -kilpailuun 2020.

”Huomasin kisan somessa ja ajattelin, että speksit sopivat Gronlundiin. Täällä virheistä ei rangaista, vaan ne korjataan ja niistä opitaan. Joustavuus on ollut ehdoton juttu minulle, ihan mahtava asia. Asiakkaat ovat tärkeitä, mutta niin ovat työntekijätkin, koska he kuitenkin lopulta tuottavat palvelun”, Isabella perustelee.

Mitäpä tuohon voi lisätä? Työnantajana ei voi kuin olla kiitollinen tuollaisesta työntekijästä ja palautteesta.

Tiina Holopainen