Lukiosta vastavalmistunut Anna nauttii kesätyöstään aamuvuoroissa

Tänä vuonna monen nuoren kesätyösuunnitelmat menivät uusiksi, kun koronapandemia poikkeusaikoineen toi laput luukuille ja vähensi työvoiman tarvetta erityisesti matkailu- ja ravintola-aloilla. Onneksemme meillä toiminta on jatkunut lähes normaaliin tapaan, ja pystyimme myös tänä vuonna tarjoamaan kesätöitä.

Joka vuosi työllistämme noin 15 kesätyöntekijää. Ilmoitamme avoimista kesätyöpaikoistamme työnhakusivustoilla, mutta toisinaan hakijoita ilmaantuu myös puskaradion kautta. Meille voi myös päätyä avoimen työhakemuksen kautta, kuten teki yksi tämän vuoden kesätyöntekijöistämme Anna Holappa.

Anna Holappa hakeutui meille kesätöihin ystävänsä suosituksesta.

Mikä sai Annan hakeutumaan meille kesätöihin?

— Valmistuin tänä keväänä lukioista, ja suunnitelmissani oli pitää välivuosi ja tehdä töitä. Ystäväni vinkkasi Gronlundista ja innostuin laittamaan avoimen työhakemuksen. Siivousala kiinnostaa minua, koska työ opettaa myös tärkeitä elämäntaitoja ja kyllähän siivousalan ihmisiä tarvitaan joka paikassa, Anna kertoo.

Perehdytämme jokaisen kesätyöntekijän henkilökohtaisesti ja käytännönläheisesti siivoustyöhön ja pysymme luonnollisesti tukena koko kesätyöskentelyn ajan. Perehdytyksen jälkeen Anna pääsi mielestään yllättävänkin nopeasti itsenäiseen työhön kiinni.

— Rutiini työhön syntyi yllättävän nopeasti ja olen löytänyt omannäköiseni draivin siivoustyöhön niin toimistoissa kuin tehtaissa. Aloitin työskentelyn työparin kanssa, mutta pian kykenin työskentelemään kohteissa yksin. Ryhmänvanhimmat ja työnjohtajat ovat aina puhelimen päässä ja vastaavat nopeasti kysymyksiin, jos jokin mietityttää. Siivoustyön lisäksi työtehtäviini sisältyy siivoustavaroiden vientiä kohteisiin sekä välineiden kunnossapitoa.

Meillä kesätyöntekijät työskentelevät pääsääntöisesti kaksi tai kolme kuukautta kokopäiväisesti, mutta mahdollista on myös työskennellä lyhyempiä jaksoja sekä osa-aikaisesti. Moni kesätyöntekijöistämme jatkaa työskentelyä kesän jälkeen joustavasti myös esimerkiksi opintojensa ohessa. Kenties Annakin?

— Tavoitteenani on päästä opiskelemaan syksyllä 2021, joten siihen asti on ainakin tarkoitus tehdä töitä, kenties myös opintojen ohessa. Suosittelen kyllä siivousalalla työskentelyä kaikille, joilla ei siihen fyysisiä esteitä ole. Joskus tässä työssä on kiireen tuntua eikä aina tiedä päivän kulusta ennakkoon, mutta toisaalta juuri päivien erilaisuus tuo mukavaa sisältöä työhön. Työ vaatii myös uuden vuorokausirytmin opettelua, sillä työt alkavat usein jo puoli kuudelta aamulla ja loppuvat jo kahdentoista tai kahden maissa. Itse tykkään aamuvuoroista, sillä töiden jälkeenkin on aikaa tehdä vaikka mitä, iloitsee Anna.

Jos olet kiinnostunut työskentelystä meillä, täytä työhakemus ja otamme sinuun yhteyttä!