Kannustava palaute on saanut Svetlanan viihtymään siivoojana

Siivousalalla työskentelee monesti työntekijöitä hyvin monipuolisista taustoista. Meidänkin siivoojistamme osa on alun perin kotoisin muualta kuin Suomesta. Näin on myös 12 vuotta sitten Virosta Suomeen muuttaneen Svetlana Fadejevan kohdalla, joka on työskennellyt meillä jo kahdeksan vuoden ajan siivoojana eri kohteissa.

Kuva: Valma Korhonen

Tällä hetkellä Svetlana siivoaa puolet työviikostaan sairaalassa ja puolet laboratoriossa. Molemmissa kohteissa tehtävä siivoustyö vaatii erityistä huolellisuutta ja tarkkuutta korkeiden hygieniavaatimusten takia.

Virosta Suomeen ei ole pitkä matka, mutta miten Svetlana alun perin tänne päätyi ja meille töihin?

– Muutin Suomeen suomalaisen äitini innoittamana. Kaverini, joka on myös täällä töissä, suositteli Gronlund Palveluita työpaikkana minulle, Svetlana kertoo.

Kutsuimme Svetlanan haastatteluun, vaikkei hänellä ollut aiempaa alan työkokemusta. Ennen siivousalalle siirtymistään Svetlana työskenteli Virossa ja Suomessa muun muassa elintarviketyöntekijänä ja ompelijana. Koulutukseltaan hän on suurtalouskokki.

On ollut mukava kuulla, että yksi syy siihen, miksi Svetlana on viihtynyt meillä jo lähes vuosikymmenen, on kannustava työilmapiiri. Siivoojan tehtävissä Svetlanaa motivoi hyvä palaute, jota hän työstään jatkuvasti saa sekä esimiehiltä että asiakkailtamme. Lisäksi hän kuvailee olevansa luonnostaan järjestelmällinen ja siisti, joten siivoustyö on kuin hänelle tehty. Aamupainotteiset työajat ovat myös Svetlanan mieleen.

Meillä Gronlundilla Svetlana on pitänyt erityisesti hyvästä esimiestyöstä. Lähitulevaisuuden haaveena hänellä on suorittaa työn ohessa siivousalan oppisopimuskoulutus.

– Tutkinnon myötä voisin saada pienen palkankorotuksen ja mahdollisuuden edetä vastuullisempiin tehtäviin, Svetlana kaavailee.

Tulossa marraskuussa blogi ennakoivan työterveyshuollon merkityksestä siivousalalla.

Toimitusjohtaja
Myynti ja markkinointi

Tiina Holopainen
Puh. 041 549 9471

Takaisin blogiin