Hyvät vuorovaikutustaidot ratkaisevat siivousalan etätyöhaasteet

Siivousalalla etätyö on oikeastaan normaalia. Siivoojahan työskentelee etänä omista kollegoistaan ja esimiehistään. Senpä vuoksi siivousalalla hyvällä vuorovaikutuksella onkin iso merkitys, ja siinä puolestaan työnjohtajat ovat erityisen tärkeässä roolissa. Työn itsenäisyydestä huolimatta tämäkin työ on tiimityötä, eikä yksin tarvitse pärjätä.

Työnjohtajamme Iiris Koskela on loistava esimerkki hyvästä vuorovaikutusosaajasta. Iiris aloitti meillä vuonna 2012 kesätyöntekijänä ja on toiminut vuodesta 2018 lähtien työnjohtajana. Iiriksen mielestä tärkeintä on kyky pysähtyä vuorovaikutukseen ja antaa palautetta.

– Siivoojamme työskentelevät ympäri Pirkanmaata, ja yksi työni isommista haasteista hyvän vuorovaikutuksen kannalta on kiire. Työnjohtajan on pysähdyttävä ja kuunneltava työntekijää tiukkojenkin aikataulujenkin keskellä. Kun ajan kohteiden välillä, yritän saada kiireisen mielialani tasattua. Teen itselleni selväksi, mitä aion viestiä, sillä selkeys vuorovaikutuksessa on tärkeää. Positiivista palautetta on aidosti ihanaa antaa, ja korjaavaa palautetta pyrin antamaan rakentavassa muodossa, siten että työntekijä voi kehittyä omassa työssään. Syyttelyn ja soimaamisen sijasta pohdimme yhdessä ratkaisuja. Palautteen antamisen taito koskettaa myös työntekijöitä. Etänä työskennellessä on oltava oma-aloitteinen tuen ja avun pyytämisen suhteen. Otan myös itse mielelläni vastaan rakentavaa palautetta, summaa Iiris.

Sekä johtamistaidot että työntekijätaidot ovat taitoja, mitä voi opetella. Meillä uudet työntekijät saavat perehdytystä vuorovaikutukseen asiakaskohtaamisissa, mutta väärinkäsityksiä voi syntyä myös kollegoiden välillä.

– Joskus vuorovaikutushaasteita voi syntyä silloin, kun kohteessa työskentelee useampi siivooja. Silloin väärinkäsityksiä voi syntyä vaikka eri kulttuurien kohtaamisesta, jolloin esimerkiksi toinen tulkitsee toisen innostuneen äänensävyn huutamiseksi. Silloinkin auttaa asian puheeksi ottaminen. Erityisesti uusille työntekijöille painotan aina, että kysykää rohkeasti ja puhukaa, jos mikään askarruttaa mieltä, sillä yleensä puhumattomuus johtaa vain isompiin ongelmiin, Iiris tietää.

Vaikka työnjohtajamme ja työntekijämme eivät näe toisiaan joka päivä kasvokkain, pidetään meillä yhteyttä tiiviisti puheluilla ja WhatsApp-viesteillä.

– Meillä on aluekohtaisia WhatsApp-ryhmiä, joissa voimme jakaa me-henkeä, vaikka työskentelemme kaikki eri paikoissa. Pienillä tervehdyksillä saa jaettua helposti hyvää fiilistä, hymyilee Iiris.