Hybridiautot, tavarakierrätys, jätteenkäsittely ja pesuaineet – ympäristövastuullisuus näkyy monissa valinnoissamme

Me Gronlundilla haluamme tehdä työtämme niin, että ympäristö kuormittuisi toimintamme takia mahdollisimman vähän. Olemme hankkineet parin viime vuoden aikana vahvaa ympäristökoulutusta, ja kerromme asiakkaillemme vastuullisista toimintatavoistamme omassa Laatu- ja ympäristökäsikirjassamme.

Tiedämme, että suurimmat ympäristövaikutuksemme aiheutuvat siivoamiseen käytetyistä kemikaaleista ja autoilusta asiakkaiden luokse, joten olemme kiinnittäneet molempiin asioihin erityistä huomiota.

– Käytämme vain ympäristövastuullisia pesuaineita, jotka ovat sertifioituja, eli niillä on joko Joutsenmerkki tai eurooppalainen Ecolabel-ympäristömerkki. Jokaisella tuotantoautollamme on monta käyttäjää, ja olemme siirtyneet bensa-autoista vähitellen hybridiautoihin. Lisäksi kaikki autojen reittivalinnat on suunniteltu niin, että ajoja tulisi mahdollisimman vähän, kertoo palvelujohtajamme Eeva-Liisa Juhola.

Kun itse siivoustyö tehdään ympäristövastuullisesti, siinä käytetään niin vähän vettä ja pesuaineita kuin mahdollista. Tämä vaatii laadukkaat siivousvälineet.

– Käytämme työssä mikrokuituliinoja ja -moppeja, jotka ovat vähentäneet veden kulutusta. Emme myöskään liikakäytä pesuaineita, eli meillä on tarkka systeemi kemikaalien laimentamiseen. Kierrätämme paljon pesuainepulloja. Ja jos asiakas niin haluaa, voimme käyttää heidän tiloissaan kierrätettyjä siivousvälineitä. Näin asiakas säästää ja luonto kuormittuu vähemmän, Eeva-Liisa kertoo.

Varastolla kierrätys on tarkkaa puuhaa

Varastomme puolella on luotu kattava kierrätysjärjestelmä eri jätejakeineen, joka ylittää kiinteistössä noudatettavat vaatimukset. Varaston kierrätyksestä vastaava monitoimimiehemme Vesa Rusi huolehtii siitä, että kierrätys tehdään mahdollisimman hyvin.
– Varastomme jätteidenlajittelujärjestelmässä on lajitteluastiat esimerkiksi sähkölaitteille, jäteöljyille ja metalliromulle. Patterit ja akut toimitan itse kierrätyspisteisiin, ja kaikki sähkövehkeet ja jäteöljyt kuljetan aika ajoin Tarastenjärven jätekeskukseen. Akut menevät koneiden korjaajalle ja siitä uudelleen käyttöön tai purkuun, Vesa luettelee.

Konekantamme on oma, eli emme vuokraa siivouskoneita. Tämä pidentää koneiden käyttöikää, ja kun ne poistuvat käytöstä, varaosat hyödynnetään niin pitkälle kuin mahdollista ja muu materiaali kierrätetään.

Asiakkaan luona toimimme aina asiakkaan ehdoilla – niin myös ympäristöasioiden suhteen. Jos asiakas hakee sertifikaatteja, todennamme esimerkiksi sen, mitä pesuaineita käytämme ja kuinka paljon aineita kuluu vuositasolla. Jos asia kiinnostaa, ole meihin yhteydessä ja kysy lisää!