Gronlund Palveluilta lahjoitus Pirkanmaan Lintutieteelliselle Yhdistykselle

Gronlund Palvelut on lahjoittanut Pirkanmaan Lintutieteelliselle Yhdistykselle 200 linnunpönttöä. Luonto- ja ympäristöarvoja vaaliva yritys halusi ohjata lahjoituksensa suomalaiselle luonnolle.

Linnunpönttölahjoituksen innoittajana toimi Yle Luonnon Miljoona linnunpönttöä -kampanja, jonka tarkoituksena oli kerätä valtakunnallisesti kokoon miljoona linnunpönttöä lintujen pesimäpaikoiksi.

– Huomasimme kampanjan lukuja tutkiessamme, että Tampereen alueella pönttöjä oli suhteessa harmillisen vähän. Siksi päätimme antaa oman panoksemme paikallisten lintujen hyväksi, kertoo Gronlund Palveluiden toimitusjohtaja Tiina Holopainen.

 

Vaikka miljoonan pöntön raja saatiin Suomessa rikki kuluvan vuoden helmikuussa, on pöntöille suuri tarve jatkossakin.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Gronlund Palveluilta saamaamme lahjoitukseen. Nykyinen metsänhoito ei suojele vanhojen metsien lahopuita, minkä vuoksi linnuille tärkeät pesäkolot ovat katoamassa. Sen vuoksi tarve linnunpöntöille on kova, sanoo Pirkanmaan Lintutieteellisen Yhdistyksen puheenjohtaja Jukka T. Helin.

Gronlund Palveluiden lahjoittamat linnunpöntöt on valmistettu käsityönä Ylöjärvellä. Pönttöjä aletaan asentaa vapun jälkeen Pirkanmaan alueella paikkoihin, joissa niille on suurin tarve.