Esittelyssä kesätyöntekijämme Reeta Jääskeläinen

Olemme vuosittain saaneet rekrytoida joukon motivoituneita, innokkaita ja ahkeria kesäsiivoojia lomittamaan vakituisia työntekijöitämme. Järjestämme aina yhteisen haastattelupäivän kaikille, jotka ovat jättäneet hakemuksensa määräaikaan mennessä.

Kesätyöpäivään on osallistunut yleensä noin 100 haastateltavaa. Kesätyöpaikan olemme pystyneet tarjoamaan parille kymmenelle hakijalle. Aikaisempaa siivousalan työkokemusta ei välttämättä tarvita, sillä hyvällä ja positiivisella asenteella pääsee jo pitkälle.

Olemme tänäkin vuonna mukana Tutustu työelämään ja tienaa -kampanjassa, jossa tarjoamme kahden viikon kesätyöpaikan neljälle 13–17-vuotiaalle nuorelle, joilla ei ole aiempaa työkokemusta. Näistä nuorista meillä on ollut joka kesä poikkeuksetta hyviä kokemuksia.

Kannamme ylpeydellä vuonna 2013 voittamaamme Vastuullinen kesäduuni -kampanjan parhaan kesätyöpaikan palkintoa. Palkinto jaettiin kesätyöntekijöidemme antamien palautteiden perusteella. Olemme muutenkin saaneet runsaasti hyvää palautetta kesätyöntekijöiltämme.

Viime vuosina julkisessa keskustelussa on puhuttu nuorten työelämätaidoista. Kannustaisinkin yrittäjiä palkkaamaan myös sellaisia nuoria, joilla ei ole aiempaa työkokemusta. Voimme jokainen omalta osaltamme olla opettamassa nuorelle työelämän tärkeitä pelisääntöjä ja näin auttamassa nuorta mahdollisesti saamaan tulevaisuudessa myös sen ensimmäisen oikean kesätyöpaikan!

Yksi erinomainen esimerkki kesäsiivoojistamme on Reeta Jääskeläinen. Reeta on meillä jo kolmatta kesää kesätöissä. Reeta opiskelee päätoimisesti psykologiaa maisterivaiheessa yliopistossa, mutta on tehnyt meillä opiskelunsa ajan kesä- ja osa-aikatöitä.

Monet kesätyöntekijöistämme ovatkin opiskelijoita. Meillä on mahdollisuus tarjota heille myös kesän jälkeen töitä opintojensa ohelle.

Tarjoamme kesätyöntekijöillemme aina kattavan perehdytyksen työhön, etenkin jos heillä ei ole aiempaa siivousalan kokemusta. Myös Reeta on huomannut tämän, vaikka hänellä aikaisempaa kokemusta siivoustyöstä jo olikin.

– Gronlundilla perehdytetään kesätyöntekijät todella perusteellisesti työhön. En pidä tätä itsestään selvyytenä, sillä näin ei ole kaikissa aiemmissa työpaikoissa ollut. Huomaa, että esimiestä kiinnostaa, miten meillä menee ja aina, jos olen tarvinnut apua jossakin, olen sitä saanut, hän kehuu.

Siivoustyössä vaaditaan teknisten siivoustaitojen lisäksi myös asiakaspalvelutaitoja. Asiakasyrityksemme huomaavat heti, kun tutun siivoojan sijaan heidän tiloissaan pyörii uusia kasvoja. Reetalla on ollut pelkästään hyviä kokemuksia asiakasyrityksistämme.

– Tuntuu, että he ottavat entistä paremmin huomioon, kun näkevät uuden siivoojan. Olen saanut heiltä myös paljon positiivista palautetta työstäni. Kyllähän se lämmittää mieltä.

Reeta kertoo viihtyneensä siivoojan työssä kaikin puolin hyvin, ja työstä hän keksii ainoastaan yhden huonon puolen. Reetan työpäivä alkaa jo kukonlaulun aikaan aamulla kello 5, joten ainoastaan aikaiset aamuherätykset ovat toisinaan tuottaneet vaikeuksia.

Entä kenelle Reeta itse suosittelisi siivoustyötä?

– ­Asiakaspalvelutaitoiselle henkilölle, jolla on hieman fyysistä kuntoa ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Sellainen ahkera ja positiivinen tyyppi, joka ei pelkää aikaisia aamuherätyksiä, hän naurahtaa.

 

Toimitusjohtaja
Myynti ja markkinointi

Tiina Holopainen
Puh. 041 549 9471

Takaisin blogiin