Gronlund Palvelut on tänäkin vuonna mukana Alihankintamessujen yhteydessä järjestettävässä AlihankintaHEAT-tapahtumassa. Vuosi sitten samassa tapahtumassa käynnistynyt digitalisaatioprojekti on edennyt pilottivaiheeseen ja otettu AILI-nimisenä sovelluksena käyttöön Gronlundilla. Tänä vuonna Gronlund haastoi start-up-yrityksiä kehittämään lisätyn todellisuuden käyttökohteita siivousalalle. Tavoitteena onkin siis viedä AILI seuraavalle tasolle.

 

”Uusien sovellusten käyttökynnys voi joskus olla korkea ja käyttö tuntua vaikealta. Tämän vuoden AlihankintaHEAT-haasteessa olemme lähteneet lisätyn todellisuuden ratkaisujen avulla madaltamaan uuden teknologian käyttökynnystä, parantamaan työtyytyväisyyttä ja myös asiakaskokemusta. Lisätyn todellisuuden saaminen osaksi AILIa parantaa siis sovelluksen intuitiivista käyttöä”, kuvailee Gronlund Palveluiden toimitusjohtaja Tiina Holopainen.

 

Gronlundin kanssa projektia vie eteenpäin Fuusio Labs Oy.

 

AILI neuvoo kohti stressittömämpää siivousta

 

Meillä Gronlundilla modernin teknologian mahdollisuuksia haluttiin lähestyä henkilöstön hyvinvoinnin ja työn helpottamisen näkökulmasta. Pilottikäytössä oleva AILI-sovellus on kuin siivoojan taskussa kulkeva digitaalinen avustaja.

 

”Siivoojan työ on nykyään vaativaa. Päivässä saattaa olla useita kohteita siivottavana, työ on tiukasti aikataulutettua ja hyvin itsenäistä. Meidän tarpeisiimme kehitetty AILI on sovellus, johon saadaan talteen ja jaettavaksi kaikki tarvittava tieto siivottavasta kohteesta, se toimii työntekijän ja työnjohdon kommunikoinnin välineenä ja mahdollistaa myös niin sanotun hiljaisen tiedon säilymisen ja siirtymisen yrityksessä. AILIn ansiosta työntekijän ei tarvitse yrittää muistaa joka kohteen erityispiirteitä tai siivousaikatauluja. AILI kertoo, mitä kunakin siivouskertana on tehtävä ja auttaa vieläpä suorittamisessakin. Kahvikoneen kyljessä voi siis vaikkapa olla QR-koodi, jonka skannaamalla työntekijä pääsee katsomaan video-ohjeen kahvikoneen puhdistamisesta”, Holopainen kuvailee.

 

AILI sisältää myös tarviketilausjärjestelmän, jonka avulla työntekijä voi kohteessa ollessaan laittaa tilaukseen lisää pesuaineita, papereita tai muita tarvikkeita. Hän myös näkee, missä vaiheessa tilaus on menossa, ja pystyy näin ennakoimaan tavaroiden saapumista kohteeseen. Myös kiinteistönhuoltoon liittyvät tiedoksiannot siirtyvät kuvan ja selitteen muodossa Gronlundin toimistolle, josta ne ohjataan eteenpäin suoritettavaksi. ”Jos kohteessa vaikkapa hana vuotaa tai jokin kahva repsottaa, siivooja voi laittaa tiedon asiasta heti AILIin eikä hänen tarvitse sen kummemmin arvailla, kenelle tai mihin hänen pitäisi ilmoittaa, jotta huoltotoimet saataisiin hoidettua”, Holopainen kertoo.

 

Sovelluksen ominaisuuksia kehitetään jatkuvasti ja laajemman jatkokehityksen kohteena AILIssa ovat lisätyn todellisuuden ominaisuudet. Holopaisen visiossa AILIin saadaan älykkäitä tiloja, jolloin työntekijä voi kohteen ovella skannata koodin, jonka jälkeen hän voi katsella tilaa puhelimensa läpi ja nähdä kaikki yksityiskohdat, joita kyseisessä kohteessa ja tilassa on huomioitava. Aineistomapit ja kynällä paperille tehtävät kuittaukset joutavat historiaan, kun kaiken historiatiedon saa talteen järjestelmään, josta se on jaettavissa yrityksessä kaikille sitä tarvitseville.

 

Eli tästä hyötyy kuitenkin myös yritys? ”Ilman muuta!” Holopainen nauraa. ”Vaikka olemme menneet työntekijöiden hyvinvointi edellä, tästä on paljon hyötyä muutenkin. AILIn avulla saamme paljon tietoa, jonka avulla pystymme kehittämään liiketoimintaamme ja palveluitamme entistä tehokkaammiksi ja aiempaakin paremmin asiakkaiden muuttuvia tarpeita vastaaviksi.”

 

Tekniikan lisensiaatti, eMBA Riitta Varpe on aloittanut Gronlund Palveluiden hallituksen jäsenenä 3.5.2018.

 

Varpe on työskennellyt EK:n toiseksi suurimman jäsenliiton, Palvelualojen työnantajat Palta ry:n, toimitusjohtajana vuodesta 2011. Hänen eläköitymisensä on sovittu kesäkuulle 2018. Urallaan Varpe on toiminut sekä vientiteollisuuden esimies- ja johtotehtävissä että julkisen sektorin palveluksessa johtaen Tampereen kaupungin elinkeinoasioita, Pirkanmaan TE-keskusta ja ELY-keskusta. Aiemmin Varpe on työskennellyt myös Yhdysvalloissa ja Belgiassa.

 

– Riitta Varpe tuo mukanaan laajaa kokemusta niin strategisesta suunnittelusta ja johtamisesta, palvelualoista ja digimurroksesta kuin Pirkanmaan elinkeinoelämästäkin. Odotamme innolla työskentelyä hänen kanssaan, kertoo Gronlund Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Tiina Holopainen.

 

Gronlund Palveluiden hallituksessa jatkavat hallituksen puheenjohtaja, Gronlund Palveluiden omistaja Timo Holopainen sekä hallituksen jäsenet vuorineuvos, taloustieteiden tohtori Kari Neilimo ja MSc Oskari Holopainen.

Me, Gronlund Palvelut Oy, etsimme noin 15 kesätyöntekijää osaksi tiimiämme kesällä 2018. Kesätyö sisältää siivousta erilaisissa kohteissa Pirkanmaan alueella.

 

Haemme aamuvirkkuja, innokkaita, täsmällisiä ja vastuullisia kesätyöntekijöitä. Useimmissa kohteissa työt alkavat jo kello 6 aamulla ja työt tehdään asiakkaan aikatauluihin sopien. Aikainen aloitus tarkoittaa myös aikaista lopetusta – sinulle jää siis aikaa myös nauttia kesäpäivistä. Pystymme myös tarjoamaan viikonloppuvapaita – voit siis suunnitella kesällesi myös muuta tekemistä kuin kesätyön!

 

Kesätyöntekijänä Gronlund Palveluissa opit asiakaspalvelutaitoja, itsenäistä työskentelyä sekä kykysi organisoida vahvistuu. Näistä taidoista on sinulle varmasti hyötyä tulevaisuudessa!

 

Tarjoamme myös mahdollisuuden jatkaa kesän jälkeen tuuraajaan/ tarvittaessa töihin kutsuttavan työntekijän roolissa. Pystymme tarjoamaan tunteja, jotka sopivat opiskeluiden ohelle. Kerro meille myös hakemuksessasi mahdollisuudesta aloittaa tuuraajana jo ennen varsinaisen kesälomakauden alkua.

 

Palkkaamme myös muutaman alle 18-vuotiaan kesätyöntekijän, koska haluamme tarjota mahdollisuuden ensimmäiseen kesätyökokemukseen “Tutustu työelämään ja tienaa” -kesäharjoitteluohjelman puitteissa.

 

Järjestämme toukokuussa kesätyöpäivän toimistollamme (Hatanpään Valtatie 34, E-rappu, 2.krs) jolloin haastattelemme kaikki kiinnostuneet hakijat non-stop periaatteella. Tule haastatteluun toimistollemme torstaina 3.5. klo 13-17 välisenä aikana. Lähetä työhakemuksesi ja ansioluettelosi etukäteen osoitteeseen kesatyo@gronlundpalvelut.fi 27.4. mennessä. Lähetä meille hakemuksesi ja ansioluettelosi sähköpostin liitteenä ja nimeä tiedostot omalla nimelläsi. Muuta ilmoittautumista tai ajanvarausta kesätyöpäivään ei tarvitse tehdä. Haastatelluille hakijoille ilmoitamme valinnastamme sähköpostitse kahden viikon kuluessa haastattelusta.

 

Vastuullinen kesäduunikampanja valitsi Gronlund Palvelut Oy:n vuoden 2013 vastuullisemmaksi kesätyönantajaksi keskisuurten yritysten sarjassa kesätyöntekijöiltä saadun palautteen perusteella. http://www.kesaduuni.org/

 

Gronlund Palvelut Oy on yli 120 siivous- ja tukipalveluiden ammattilaista työllistävä yritys, joka on toiminut Pirkanmaan seudulla jo 28 vuoden ajan. Missiomme on yksinkertainen: autamme asiakkaitamme menestymään. Yrityksen sydän, korvat ja kädet muodostuvat osaavasta henkilöstöstämme. Puhtaasti parasta palvelua on tapamme toimia ja lupaus, jonka haluamme lunastaa – joka ikinen päivä.

Alihankinta_2017_logo_web_1417Gronlund Palvelut on mukana osana Alihankinta-messuja järjestettävässä AlihankintaHEAT-tapahtumassa. Teollisuus- ja startup-yritysten verkostoitumistapahtuma AlihankintaHEAT järjestetään messujen avajaispäivänä 26.9.

 

AlihankintaHEAT kokoaa yhteen teollisuusyrityksiä, ketteriä startupeja sekä valmistavan teollisuuden positiivisesta suunnanmuutoksesta kiinnostuneita asiantuntijoita ja päättäjiä.

 

Tavoitteena on löytää uusien toimintatapojen kautta todellisia ratkaisuja ja uusia näkökulmia yritysten ennakkoon esittämiin haasteisiin sekä luoda keskustelua synnyttävä ohjelmakokonaisuus Suomen johtavan messutapahtuman yhteyteen.

 

Gronlund Palvelut toimii tapahtuman yhtenä haasteyrityksenä ja edustaa tapahtumassa myös mukana olevia palvelualan yrityksiä. Sen tarjoama haaste startup-yrityksille on Gronlundin liiketoiminnan ja palvelujen kehittäminen digitaalisuuden avulla.

 

– Olen todella innoissani siitä, että olemme mukana tässä hienossa tapahtumassa. Vaikka mukana on paljon teollisuuden yrityksiä, sopii tapahtuma myös palvelualan tekijöille. Kyseessä on loistava tilaisuus päästä kehittämään toimintaamme aivan uudella tavalla. Digitalisaatio on vahvasti tulossa myös meidän toimialallemme, joten odotan mielenkiinnolla startupien meille tarjoamia ehdotuksia ja ideoita, kertoo Gronlund Palvelujen toimitusjohtaja Tiina Holopainen.

 

Ennen varsinaista tapahtumaa startupit kokoontuvat innovaatioleirille pohtimaan ratkaisuja yritysten haasteisiin. Syntyneet ajatukset ja ideat esitellään AlihankintaHEAT-tapahtumassa.

 

– Projekti startup-yritysten kanssa on lähtenyt hienosti liikkeelle. Uskon vahvasti, että yhteistyömme jatkuu myös messujen jälkeen. Odotan, että tuloksena saamme sekä konkreettisia työvälineitä palvelujemme kehittämiseen että uusia, hyviä kumppanuuksia, jatkaa Holopainen.

Gronlund Palvelut on ryhtynyt Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n pääyhteistyökumppaniksi. Yritys teki ison lahjoituksen vastasyntyneiden teho-osaston älylasihankintaan, joka on Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n tämän hetken pääkeräyskohde. Älylasit tulevat uudelle vastasyntyneiden teho-osastolle turvaamaan vauvojen rauhaa ja perheiden yksityisyyttä, koska ne voidaan himmentää läpinäkymättömiksi väliseiniksi hoitomoduulien väliin.

 

Älylasit hankitaan kokonaan lahjoitusvaroin, ja niiden kokonaishinta on 180 000 €.

 

Hankintasummasta puuttuu Gronlund Palveluiden suurlahjoituksen jälkeen vielä 65 000 €, jonka lahjoittamiseen yrityksen toimitusjohtaja Tiina Holopainen kannustaa nyt muita Pirkanmaan yrityksiä.

 

– Jos edes puolet pirkanmaalaisista yrityksistä lähtisi mukaan, olisimme jo aika pitkällä! Ei kaikkien tarvitse lahjottaa isoja summia, sillä pienistä puroistahan ne varat syntyvät, Holopainen kannustaa.

LahjaShekkiPäätös lahjoituksesta syntyi, kun yrityksen pääomistaja ja perustaja Timo Heikki Holopainen katseli YLE Tampereen TV-uutiset 11.5.2017. Uutisissa kerrottiin, miten vastasyntyneiden teho-osastolla hoidettavina olevien vauvojen vanhemmat joutuvat väistymään käytävälle, jos jollain vauvalla on kriisitilanne. Silloin ei osastolla voi hoitohenkilökunnan lisäksi olla muita kuin potilaat ja hänen vanhempansa paikalla.

 

“Ellei yhteiskunnan varoja tähän voida käyttää, on itse ryhdyttävä toimeen. Kyllä meillä Pirkanmaan yrityksillä pitää olla yhteinen tahto, että nämä kaikkein pienimmät vauvat saadaan hoidettua niin hyvin kuin mahdollista”, jyrähtää Holopainen. “Onhan aivan selvää, että vanhempien pitää voida olla pikkuisensa lähellä osastolla juuri silloin, kun elämä voi olla hiuskarvan varassa.”

 

Tampereen Lastenklinikan Tuki ry kerää parhaillaan varoja uudelle vastasyntyneiden teho-osastolle tuleviin “älylaseihin”, jotka hoitomoduulien väliseininä mahdollistavat perheiden intimiteetin niin hyvinä kuin pahoina hetkinä. Pienille keskosvauvoille rauhaisa ympäristö ja omien vanhempien läsnäolo olisi tavattoman tärkeää kehittymisen kannalta.

 

Yrityksen toimitusjohtaja Tiina Holopainen sanoo, että lasten asiat ovat olleet sekä yritystä että heidän perhettään lähellä aina: He osallistuvat myös nuorten Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan, ja heidän kotonaan on tarjottu myös kesälomatoimintaa lapsille. “Onhan se hienoa että on mahdollisuus auttaa näin tärkeässä asiassa”, hän sanoo. “Nyt kun on tähän lahjoitukseen mahdollisuus, niin se tehdään”, hän toteaa.

 

Tiina Holopainen aikoo myös haastaa muita pirkanmaalaisia yrityksiä mukaan talkoisiin. “Hyvän tekeminen tuntuu hyvältä!” hän hymyilee lämpimästi ja suosittelee kokeilemaan.

 

Lahjoitustilaisuus järjestettiin Taysin vastasyntyneiden teho-osastolla 16.5.2017 klo 8. Paikalla olivat myös Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n puheenjohtaja Matti Salo, vastasyntyneiden teho-osaston ylilääkäri Outi Tammela sekä osastonhoitaja Maria Sukanen.

Gronlund Palvelut on lahjoittanut Pirkanmaan Lintutieteelliselle Yhdistykselle 200 linnunpönttöä. Luonto- ja ympäristöarvoja vaaliva yritys halusi ohjata lahjoituksensa suomalaiselle luonnolle.

 

Linnunpönttö3-EditLinnunpönttölahjoituksen innoittajana toimi Yle Luonnon Miljoona linnunpönttöä -kampanja, jonka tarkoituksena oli kerätä valtakunnallisesti kokoon miljoona linnunpönttöä lintujen pesimäpaikoiksi.

 

– Huomasimme kampanjan lukuja tutkiessamme, että Tampereen alueella pönttöjä oli suhteessa harmillisen vähän. Siksi päätimme antaa oman panoksemme paikallisten lintujen hyväksi, kertoo Gronlund Palveluiden toimitusjohtaja Tiina Holopainen.

 

Vaikka miljoonan pöntön raja saatiin Suomessa rikki kuluvan vuoden helmikuussa, on pöntöille suuri tarve jatkossakin.

 

– Olemme erittäin tyytyväisiä Gronlund Palveluilta saamaamme lahjoitukseen. Nykyinen metsänhoito ei suojele vanhojen metsien lahopuita, minkä vuoksi linnuille tärkeät pesäkolot ovat katoamassa. Sen vuoksi tarve linnunpöntöille on kova, sanoo Pirkanmaan Lintutieteellisen Yhdistyksen puheenjohtaja Jukka T. Helin.

 

Gronlund Palveluiden lahjoittamat linnunpöntöt on valmistettu käsityönä Ylöjärvellä. Pönttöjä aletaan asentaa vapun jälkeen Pirkanmaan alueella paikkoihin, joissa niille on suurin tarve.

vastuullinen-kesaduuni-2017
Me, Gronlund Palvelut Oy, etsimme noin 15 kesätyöntekijää osaksi tiimiämme kesällä 2017. Kesätyö sisältää siivousta erilaisissa kohteissa Pirkanmaan alueella.

 

 

Haemme aamuvirkkuja, innokkaita, täsmällisiä ja vastuullisia kesätyöntekijöitä. Useimmissa kohteissa työt alkavat jo kello 6 aamulla ja työt tehdään asiakkaan aikatauluihin sopien. Aikainen aloitus tarkoittaa myös aikaista lopetusta – sinulle jää siis aikaa myös nauttia kesäpäivistä. Pystymme myös tarjoamaan viikonloppuvapaita – voit siis suunnitella kesällesi myös muuta tekemistä kuin kesätyön!

 

Kesätyöntekijänä Gronlund Palveluissa opit asiakaspalvelutaitoja, itsenäistä työskentelyä sekä kykysi organisoida vahvistuu. Näistä taidoista on sinulle varmasti hyötyä tulevaisuudessa!

 

Tarjoamme myös mahdollisuuden jatkaa kesän jälkeen tuuraajaan/ tarvittaessa töihin kutsuttavan työntekijän roolissa. Pystymme tarjoamaan tunteja, jotka sopivat opiskeluiden ohelle. Kerro meille myös hakemuksessasi mahdollisuudesta aloittaa tuuraajana jo ennen varsinaisen kesälomakauden alkua.

 

Palkkaamme myös muutaman alle 18-vuotiaan kesätyöntekijän, koska haluamme tarjota mahdollisuuden ensimmäiseen kesätyökokemukseen “Tutustu työelämään ja tienaa” -kesäharjoitteluohjelman puitteissa.

 

Järjestämme huhtikuussa kesätyöpäivän toimistollamme (Hatanpään Valtatie 34, E-rappu, 2.krs) jolloin haastattelemme kaikki kiinnostuneet hakijat non-stop periaatteella. Tule haastatteluun toimistollemme keskiviikkona 26.4. klo 13-17 välisenä aikana. Lähetä työhakemuksesi ja ansioluettelosi etukäteen osoitteeseen kesatyo@gronlundpalvelut.fi 13.4. mennessä. Lähetä meille hakemuksesi ja ansioluettelosi sähköpostin liitteenä ja nimeä tiedostot omalla nimelläsi. Muuta ilmoittautumista tai ajanvarausta kesätyöpäivään ei tarvitse tehdä. Haastatelluille hakijoille ilmoitamme valinnastamme sähköpostitse kahden viikon kuluessa haastattelusta.

 

Vastuullinen kesäduunikampanja valitsi Gronlund Palvelut Oy:n vuoden 2013 vastuullisemmaksi kesätyönantajaksi keskisuurten yritysten sarjassa kesätyöntekijöiltä saadun palautteen perusteella. http://www.kesaduuni.org/

 

Gronlund Palvelut Oy on yli 120 siivous- ja tukipalveluiden ammattilaista työllistävä yritys, joka on toiminut Pirkanmaan seudulla jo 28 vuoden ajan. Missiomme on yksinkertainen: autamme asiakkaitamme menestymään. Yrityksen sydän, korvat ja kädet muodostuvat osaavasta henkilöstöstämme. Puhtaasti parasta palvelua on tapamme toimia ja lupaus, jonka haluamme lunastaa – joka ikinen päivä.